maanantai 16. helmikuuta 2015

Kas orava jo suksillaan, se laski mäestään


Hyvää, hyvää iltaa!

Oon haaveillut pidemmän aikaa jostakin södestä vanhasta valaisimesta. Joskus opiskeluaikana mulla olikin pieni, kellertävävarjostiminen Hietsun kirppislöytölamppu ikkunalaudalla. Siitä hajosi sittemmin sähkö ja annoin sen eteenpäin. Siitä tuli aikanaan oikein tunnelmallinen ja lämmin ja mieliinpainuva valaistus huoneeseen.

Joissakin blogeissa olen nähnyt kauniita lattiajalkalamppuja, mutten ole sellaista löytänyt myytävänä mistään torista tai kirpusta. Järvenpään oivallisesta osto- ja myyntiliikkeestä löytyi sitten nää seitsemän aivan antiikkisen hempeää lampunvarjostinta. Ajattelin ensin ripustaa ne joulutähden eteen, niin että olisin poistanut paperitähden ja nää varjostimet olis peittänyt edestä häikäisevän valon. Kotona innostuinkin nauhoista ja ripustin ne yksi kerrallaan verhotankoon. Näissä varjostimissa on jo itsessään herttaisia koristenauhoja ja kauniita poimutelmia ja kun niihin vielä lisäsi nuo ripustusnauhat niin on ne - ihan ihania! 
Se sitten onkin asia erikseen että todellakin, meillä on vieläkin (joulu)tähdet ikkunoilla, on illasta vielä ollut tarpeeseen lisävalo, vaikka seli seli, saamatonkin oon ollut ja lötköpötkö. Ja paljon menossa... Onneksi on sitten tää kotikolo, jossa voi vaan ollakin välillä.

Mitä tykkäätte pilkuista? Kyl mää niin Tukholman reissulla ihastuin noihin valkovaaleenpunasiin jugurttipurkkeihin! Ja entäs sitten toi perhoskulho, sekin on niin kaunis, tausta varsinkin, ilman perhostakin olis ollut jo kiva. Ne on sieltä iki-ihanasta Syster Lyckligistä. Valittiin sitten se puoti Mimmi Staaf Möbelmakerin kustannuksella. Jäi ensi kertaan se kun oli olevinaan niin kaukana muista kivoista, kuten Svensk Tenn'stä, joka oli kiva livenä nähdä ensi kertaa. Tossa pöydällä on myös ihana lahjapyyhe ystävältäni, josta kaunis kiitos vielä. Nyt kuuluu täällä jo niin kova kuorsaus, että taitaa olla myöhä ja mäkin joudun mennä nukkumaan, vaikka olisin halunnut kuvata vielä yhden söpön nallen, jonka mun Tukholmakaveri oli omin käsin tehnyt. Yritän ensi postaukseen saada Sen.

Hyvää Yötä!
Voikaa hyvin.
M.

2 kommenttia:

  1. Niistä tuli oikein sievät! Ihan sinunlaiset!!
    =)

    VastaaPoista
  2. Kas kiitos! Mä siirsin ne yläkertaan. Oih, miten sievää on ilmankin :-)

    VastaaPoista