lauantai 26. tammikuuta 2013

Tekstiiliarkkitehtuuria

Tyttären huoneessa askaroidaan keijujen, pupujen, peurojen ja prinsessoiden keskellä. Eilen juuri tyttö leikki pikkulegoilla prinsessahäitä. Oli legoprinsessa ja prinssi. Selitti itsekseen, kuinka ihanaa on häissä: "Siellä saa piirtää. Prinsessa lainaa sen kyniä, ne on niiiin älyttömän ihania.. Jos ei osaa jotain, prinsessa näyttää miten piirretään..." Lapsen taivas on siinä, viisivuotiaalle prinsessassa on täysi onni . Ja häissä on hohtoa, ne sisältävät lapsellisen turvallista hauskanpitoa. Ja mä saan virkkaa koreja, niissä herkullisen värisissä kuteissa on mulle sitä jotain :)Ennen joulua janosin värikkyyttä ympärille. Saimmekin sitä, lasten tekemien uusien ja vanhojen koristeiden kautta. Ja pikkutalojen... Miten ihanaa oli kuitenkin palauttaa tammikuussa koti takaisin perustilaan. Poika'3:n kummi osaa paketoida erikoisen kauniisti ja kekseliäästi, supersöpö sisältö myös puuautoineen, kiitos kummeille!Kummilapset saivat ensimmäistä kertaa itse tehdyn joululahjan, talotyynyn. Todella hauskaa oli sommitella talojen kattoja ja värejä, vaikka nopeasti voisi näyttää että ihan samanlaisia olisivat... Inspiraationhan sain talokoristeisiin sykodesignin Kajsa Wikmanilta. Sarjatyön kokeilu oli mulle toinen kerta, joskus opiskelujen aikaan oli pakko koklaa 10 kassia parin kanssa suunnitella, leikata ja ommella. Siinä kyllä tulee tunteja enemmän kuin yhdessä tuotteessa, mutta paljon vähemmän kuin kymmenissä eri tuotteissa. Ehkä jotain vois alkaa valmistaa ihan myyntiinkin, joskus kun olis aikaa. Ken tulis mukaan projektiin ottakoon yhteyttä.

Talotyynyn pikaohje:
Suunnittele värit ja muoto. Tee kaava seinälle ja katolle esim sanomalehdestä (tai A4-paperi itsessään sopiva seinäksi ellet halua tosi pientä tahi suuruudenhullua). Leikkaa valitsemastasi kankaasta kaksi seinää ja kaksi kattoa sekä ikkuna ja ovi. Luota makuusi muodoissa ja väreissä. Ei ole yhtä oikeaa arkkitehtia. Katso ideoita kuvistani. Aplikoi etuseinään ovi ja ikkunat liimaharson kanssa tai ilman, mustalla langalla suoraompeleella saat sarjakuvamaisen rennon ilmeen. Ompele kattokappaleet oikeat puolet vastakkain seinien yläreunaan. Aseta talon etu- ja takaseinäkappaleet oikeat puolet vastakkain (sujauta halutessasi pätkä kaunista nauhaa savupiipuksi)  ja ompele paininjalan päästä reunoista. Jätä pohjaan käden mentävä täyttöaukko, täytä ja ompele aukko kiinni käsin tai koneella.
Työniloa! T.M.


16 kommenttia:

 1. Kauniita, todella inspiroivia ja omintakeisia sun kuvat!
  Olet ollut ahkera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, mä olin varsinkin ahkera, viime aikoina hitaampaa taas... Mutta onneksi kaikki aikanaan.

   Poista
 2. Joo, siis, hurjan söpöjä noi talot!! Mä voisin tulla mukaan johonki sun kivaan projektiin, oon kauan miettiny et olis kiva tehä muutaki ku hoitaa näitä lapsia(nii, kyllähän mä nyt muutaki teen) mut ku tää välimatka on aika pitkä, ei ainakaa saman pöydän vieressä vois tehä mittäää. Tai sit sä ompelisit ja mä voisin alkaa myymään täällä "desing från finland".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun oot innokas! Ollaan yhteydessä puhelimitse :)

   Poista
 3. Tässä vaiheessa olisi niin hyvä mainita talojen OIKEAN keksijän eikä käyttää ideaa omana.

  VastaaPoista
 4. Kyllä ehdottomasti, kiitos muistutuksesta! Pienen koristetalotyynyn ohje on Sykodesignin Kajsa Wikströmin, suurennos mun idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus edelliseen: Kajsa Wikman on sykodesignin perustaja, ei Wikström kuten kirjoitin lauantaina.

   Poista
 5. Eiköhän tässä maailmassa kaikki ole jo joskus keksitty, joten nautiskelkaamme siitä että ystävämme Milla on tuottanut näin ihania taloja jotka itseasiassa ovat aivan uniikkeja hänen käsiensä jäljiltä. Tylsää jos kaikki ihanat asiat täytyisi omia aina itselleen. Kaikki luovuus vaatii inspiraation eikä toisaalta mikä tahansa inspiroi ketä tahansa. Hyvä Milla ja Millan Ihanat Talotyynyt!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Karoliina. Asiallistahan on toki mainita inspiksen lähde, mutta totta on tuokin, kaikki on jo keksitty :) Tekemisen iloa ja konkreettisen työnjäljen tuottamaa nautintoa kaikille toivoen Milla

  VastaaPoista
 7. Mulle on monta kertaa käynyt niin, että on keksiny jotain ihan itse ja yhtäkkiä niitä pursuaa kaikkialla. Tein vanhoista napeista magneetteja ja luulin että keksin jotain uniikkia. Haha, mitä vielä, niitä on ihmisillä jääkaapin ovet pullollaan. Kaikki on keksitty juu, saa olla jotain hurjan ihmeellistä jos ihan ekana on ajatustaan markkinoimassa. Talot on ihania ja eipä se työn määrä ja laatu siitä miksikään muutu. Aivan mahtavan suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Joo tää on tää infoähkyn aikakausi ja nopean tiedonsiirron kanssa. Ei aina pieni ihminen edes muista missä lehdessä, blogissa tai paikassa näki jotain, kuulu ja inspiroitui. Sitten keksitään uutta yhtäaikaa ja se onkin naapurin kanssa samaa tavaraa. :)

   Poista
 8. Näitä mökkejä ei kyllästy ihailemaan -niin söpöjä! :)
  Ja kerrassaan hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 9. Hieno homma jos joku ei oo kyllästynyt... En mäkään ja ompelusin heti lisää jollei kone olisi kyllästynyt. Oikeesti jotenkin on puolakotelopesä irronnut ja täytyy huoltoon rahdata kone. Latautumaan uusiin koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma.. omelut vähän jäissä kun pitäisi varmaan huollattaa tuo uskollinen ystävä.
   Blogissani on sinulle tunnustus. :)

   Poista
 10. Kuvat ainakin on varsin värikkäitä, joten olihan sitä sitten. Teilläkin. Nyt sitten seuraavaksi valon lisääntyessä, energiaa uhkuen, jaksat muuttaa kaiken mustavalkoiseksi. Ja maalaat sillä keltaisella sitten joskus. Tai vaikka autotallin takaseinän:) ettei häikäise liikaa.

  Talot. Niitähän riittä. Yhdellä yhdenlainen, toisella toisenmoinen. Käsiala ainakin kaikilla omansa.

  VastaaPoista
 11. Niin ajattele meidän keittiöolohuonetta niin että lattia on valkonen ja siinä jossain on se harmaa matto, jota mä virkkaan... Kyl mulla on vahva tunne, että sitten mä kestäisin mitä vaan ja sehän muuttais kaiken. Eli turhaa hössötystä se ei oo.

  VastaaPoista