torstai 8. toukokuuta 2014

Etupistokirjontaa

 Moi kaikki!

Miten menee? Mulla ihan hyvin. Hetki kerrallaan.. "Työtä tehdään aamusta iltaan, mutta kaikki on ihan hyvin" tapaa eräs suurperheenäitiystäväni vastata tämmöseen. Näin se on täällä meilläkin. Mikäs tässä ollessa kun kaikkea saa valmiina.

Näin äitienpäivän alla sain lastenhoitoapua omalta äidiltäni ja pääsin Tupu Mentun kirjontakurssille. Aaaah, mä tykkäsin ihan hirveesti. Saa nähdä mitä tällä käsinkirjontatekniikalla vielä keksiikään tehdä! Nyt aloitin tällaisista hihakkeista. Idea on alunperin Yhdysvalloista. Puuvillatehtaan perijä mietti, mitä kaikkea uudiskäyttöä vanhoille t-paidoille voisi olla ja keksi rakentaa vaatteita päällike- tai alikeompelulla. Asetetaan kerroksittain kaksi käytettyä kangasta ja kirjotaan nimenomaan käsin ja Chanin ompelee myös saumat käsin siten, että saumanvarat tulevat oikealle puolelle koristeellisina. Uskomatonta mutta totta, trikoo ei purkaannu huolittelemattomanakaan vaan kestää pesua. Mentu oli sitä mieltä ettei käsinompelu ole saumoissa tarpeen, niin, mun mielestä se kyllä lisää näyttävyyttä huimasti kuitenkin.

Työhön voi myös painaa ensin jonkin painokuvion kirjonnan ohjeeksi ja lisäkoristeeksi, jonka reunoja seuraillen pääseekin kirjoessaan jäljentämisen vaivasta. Chaninin vaatteet ovat hinnakkaita ostaa valmiina, katsopa esimerkiksi äitienpäivälahjaideoita, mutta itse tehtynä äärihalpa harrastus. Just mulle. Iloitsen siitä, että innostuin lopultakin käsinkirjonnasta. Se ei olekaan ärsyttävän hidasta!

Kankaana mulla oli tässä viimepenkojaisista löytynyt yöpaita, sen nurja puoli päällä niin kukkaset eivät näy liian räikeinä. Kiitti vaan lenkkimammalle!


Kaikkia kankaitaan ja lasten vanhoja trikoovaatteita katsoo nyt uusin silmin. Tuokin alimmassa kuvasa oleva konekirjottu pikkupaita voisi toimia tässä hommassa. Käsinkirjontaa ja alikeompelua voisi tuohon yhdistää ja vaikka pienen käsveskan ommella. Kauniita on myös useasta mustan sävystä kootut työt - Chanin on erikoistunut lähiväriharmonioihin, eikä korosta kirjonnan suurta vaivaa voimakkailla kontrasteilla. Tykkään sellaisesta! Aloinkin kirjoa yhtä mustaa trikoojakkuani mieheni vanhasta kulahtaneen mustasta t-paidasta leikatuilla alikeompeluksilla. Siitä kuva ehkä toiste.


Nyt toivotan kaunista säätä, hyvää viikonloppua ja 
onnellista äitienpäivää kaikille äideille!
Kiitos käynnistä.
M.


6 kommenttia:

 1. Tosi kivoja töitä!
  Onnellista Äitienpäivää, myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ookkin :-) Ihania nuo Chaninin tuotteet varsinkin. Kiitos!

   Poista
 2. Voi kun on innostavan ihania kirjontoja, eipä aavistanut hylätty yöpaitaressu mihin vielä pääsee! Tuossa ekassa kuvassa näyttää ihan siniseltä takimmainen seinä, luulin jo että on maalattu mutta ei siis olekaan.

  Kiitos taas tästä inspiraation ilotulituksesta!

  t. Ex-kukkayöpaidan ex-omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset inspiroivasta yökistä! Luulin pilkkovani sen korikuteeksi virkkaukseen mutta tulikin sopivasti tämä uusi tekniikka, niin kiva!

   Poista
 3. Täällä myös arkista aherrusta, kovasti jo lasketaan päiviä kesälomaan... :-)
  Ihanan sööttejä nuo ylimmät kuvat teiltä. Ihanan kesäinen tunnelma!
  Maamo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että. Ymmärrän sua varmaan paremmin kuin kukaan muu. Ja kiitos, aivan mahtavan upeasti jo vihertää. Ja tuo vihreys se muuntuu koko ajan se sävy. Ainutlaatuisia värejä pienissä taimissa ja silmuissa! Viimeisten viikkojen virkeyttä sulle!! Meillä kevätjuhla pidetään alta pois jo huomenna niin ehtii siivota pölyt ennen lomia.

   Poista