keskiviikko 7. elokuuta 2013

Aalloilla keinuu pursi pieni


Elokuu!
Koulut alkaa kohta, jeeeee!
Pääsee hommiin ja onko mitään hienompaa?
Aika mukavaa on kyllä lomailukin ollut. Olen ehtinyt hiukkasen ommellakin. Talotyyny on vanha mutta vedenvihreänturkoosi tyyny kesäkäsityö, tilkkutyö, fermLivingin innoittama. Miten nuo kolmioneliöt nyt näyttääkin niin leppoisilta? Kiva aina kun joku suunnittelija keksii jonkun vanhan jutun uudelleen, erilaisena. Niinkuin kuparikin on löydetty taas, ei taottuna vanhanaikaisena, vaan harjattuna sileänä. Hieno materiaali. Ei sovi vaan tekstiilityöhön... Niin tuo kolmioneliötyyny on leikattu käytetyistä ihanan värisistä housuista, jotka löysin kirpparilta. Opetan sen tekoon pikatekniikan tuolla alempana.

Ruusut kukkii aivan ihanasti. Tuossa vaaleanpersikan sävyiset ruusut muutaman viikon takaa, silloin kun vielä viimeiset pionitkin oli kukassa. Tykkään ruusuista!!! Jaloruusuista. Ihmeellisiä. Kun jaksaa leikata kukkineet oksat niin tekevät uusia versoja ja nuppuja koko kesän. Ulkona on nyt muuten kaatosade. Kuulostaa vedenpaisumukselta. Ihanaa, piha nauttii kylvystään kaikkien näiden hellepäivien jälkeen.


Jos nyt joku teistä haluaa oppia yhden tilkkutyön pikatekniikan, niin perehtyy tuohon alakuvaan. Tekniikka on hyvin yksinkertainen - leikataan neliöitä, jotka asetetaan kaksi päällekkäin. Vedetään kynällä viiva kulmasta kulmaan ja ommellaan suoraompeleet paininjalan päästä viivasta. Leikataan viivaa pitkin.


Ristikkoikkunoista olen tykännyt aina. Lomasta ja Ruotsista myös. No nyt sitten tänä kesänä tykästyin myös vaaleanpunaiseen. Lopuksi kävi niin että nämä kaikki yhdistyi patinoituneessa kesäkohteessamme. Vaikea vangita kuvaan sitä näkyä ja tunnelmaa. Mutta tässä yritys hyvä kymmenen. 

Maan mainioita unia itse kullekin! Ja kesän päiviä! Toivoo Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti