keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Nupuri, my Country Living


Hyvää päivää.
Hieno juttu kun tuli tää kesä! Mä nautin.
Pihassa kasvaa nyt muutama hassu uskomattoman kaunis tulppaani, oi. Ja kotitanhuvilla kasvaa kohta kaikki neljä taivaan tainta kun lomat alkaa lauantaina. Meidän täällä Nupurissa on niin hyvä keskellä metsän ihanuuksia kesäisin kuljeskella. En kaipaa kaupoille, en uimahalliin, en kirjastoon, en kurjastoon, en Karjalaan enkä kurjalaan.  Täällä on kaikki vehreys mitä mistään voisi löytää, kaikki marjatkin nupuillaan suloisesti. Ja tuo vihreä ikivanha pullokin jo löydetty kirppikseltä.

Tehtiin Tyttären kanssa iltakävely kameran kera. Kuvattiin kaunista kotiseutuamme ja nautittiin ihanasta sateen jälkeisestä raikkaudesta. Tuomenkukat tuoksuivat autiotalon aidanteessa. Tuli mieleen Eino Leinon runot ja viehättävät sanonnat. "Mä metsän polkua kuljen, kesäillalla aatteissain..."

Ihana rikkaruoho tuossakin ojan penkalla, kauniisti kasvaa punertavana. Allaalla metsäkurjenpolven nuppuja.

Lupiinit ja maitohorsmat, tervetuloa tänne tänä kesänä! 
ja sinä pikkuruinen pirteän terhakka vaahterantaimi, kiva kun löysit paikkasi!
Puolukka- ja mustikkamummot saanevat tänä vuonna korinsa täyteen monta kertaa. Ainakin nuppuja on.Kotiin on ihana lopuksi palata, missä ikinä käykään. Viimeiset sisällä kasvatetut taimet sain kuin sainkin eilen ulos multiin, kelloköynnökset viimeisinä. Kasvimaalla näkyy pieniä hentoja alkuja - salaattia, rucolaa, sipulia, hernettä, jopa muutama nopea ja rohkea perunan nipukkakin näkyy. Ihanaaaaaaa, kun on kasvimaa. Ihanaa, kun on koti ja perhe. Vaikka olen ainoa rikkaruohojen kitkijä, niin kasteluletkuun haluaa kaikki lapsetkin kernaasti tarttua ja Poika'3:kin tekee "ommia". Aina hommiin menossa, juuri puhumaan oppimassa.

Onnellista koulujen kesäloman alkua kaikkiin perheisiin! Tsemppiä ruoankeksimisrumbaan ja tässä vinkit:
 Keittäkää uusia perunoita.
Niiden kanssa voi välillä ottaa muutakin kuin voita.
Mourjeens!!!
2 kommenttia: