tiistai 21. toukokuuta 2013

Kotipihan kesäinen kikatusMoi!!!!

Viime syksynä istutetut valkoiset helmililjat elää ja kukoistaa tänään :) Ihanaa. Jokunen valkoisena ostamani tulppaani sen sijaan on keltsu, käääääk. Emmä ny niin sen perään ois ollut, tykkään enemmän vaaleista valkotulppaaneista, joista neljä on noussut ja kukkii, en muista montako kaivoin maahan.

Sunnuntaina, helluntaina, lenkkeiltiin Hakjärvelle. Se on meidän lähilammikko, pikkuinen järvi kinttupolkujen mentävissä. Ei drive inniä tuossa paikassa. Justiinsa hyvä meille, isot pojat heitti talviturkit oikein nautinnolla. Mäkin sain talvisaappaat jo heitettyä. Kyl uiminen ja kahlailu järvessä sentäs on mahtavaa.Hanamia vois ny viettää. Tai mikä se japsien juhlallisuus olikaan, jota pidetään kirsikkapuun kukinnan kunniaksi? Rusokirsikkapuussa kokonaista seitsemän kukkaa, vaude, tulkaa bileisiin kaikki nyt äkkiä enneku ne varisee...
Södejä sävyjä orvokeissa tänä vuonna, todella. Ja tykkään sekrata (tällee Petsu sano pienenä ku sekoitti, halit vaan sulle PG) petuniaa niiden kanssa.Kato tuota kotipihan koivuamme tuossa alapuolella, mieletön! Viisi vuotta sitten vain pikkuruinen taimi, kasvaa yli metrin vuodessa. Käsittämätön tarve kohota korkeuksiin.Pionitkin jo nupullaan. Pallot pulleena, kohta räjähtää! POKS. Miten noin pienestä voi tulla niin valtava kukka? Naapurin rouvan antamat raparperit alkoi toden teolla kasvaa nyt. Viime kesänä sain neljä juurakkoa. Kiitos vaikka. Eihän hää nyt kyllä varppina tätä lue, intternättiä. Tai mistä tiedän kun en ole kysynyt.

Ihkun lehden tilasin Kädentaitomessuilla, Koto livingin. Sieltä juliste do all things w/ love.

Taloinnostus siirtynyt taiteiluun, teon alla kyllä yksi vihreä tyynykin. Kortteja on niin nopsa tehdä. Ei kun öitä taas. Mieheni tulee just kohta kotiin taas, Puolasta. Varmaan viihtyy taas kotona. Ahdasta varmaan nääs ollu isolla miehellä puolassa, ompelukoneen puolassa ainakin olis, heko heko.

Nähdään liveosoitteessa hanamijuhlan merkeissä. Juhlat alkaa siitä kun soitatte ovikelloa ja kukaan ei tule avaamaan kun kaikki kitkee kasvimaata. Tulette sitten perässä vattupuskien taakse.
M.
6 kommenttia:

 1. mikä on tuo kukka joka sulla on kauniissa korissa, aika alaosassa tuota kuvaripsua, jotain pinkin ja valkoisen sulavaa harmoniaa? ihania kuvia. mä olen unelmissani puutarhuri, vieläpä sellainen joka saa kukat ja kasvit, ryytimaankin kukoistamaan. nyt tyydyn parvekkeellani pitämään cityviljelmää, hyötykasveja ennen muuta. ja korttihan on suoraan jostain pikkuputiikista, ei muuta kun markkinointia lisää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rikko kasvaa korissa, kivikkokasvi jota ei juur tartte kastella. Kiitti vain kehuista. Puutarhurointi on niin hauskaa ruuanlaittoa, kastella ja kitkeä kauniissa Suomen suvisäässä. Ja silloin kun sataa niin tarhuti lepää - ei tarvii kastella, jos tarpeeksi tulee taivaalta:) Kiva kuulla et sulla on viljelmät partsilla. Silleen mäkin ekat tomaatit kasvatin. Tulos: yksi tomaatti. Mutta söpöä, täynnä intoa olin!
   Perusta ny se puoti, jossa myyt mun kortteja!

   Poista
 2. Kiitos tästä väri- ja kukkaterapiasta!
  Meilläkin on jo parvekkeella yksi pikkuinen orvokkiamppeli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taivaan Isälle.
   Ihana luonto meillä ympärillä täällä peräpohjolassakin! Ja sit vielä nää kaikki näppärät orvokit saatavilla iloksemme :)

   Poista
 3. Jo vain! Kyllähän he tulis vaan matka tuntuu olevan aivan liian pitkä. Varmaan kuitenkin vaan mielenmatka. Mutta mielelläänhän näitä kuvia ainakin katselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä puppua Eeva. Tässä me asutaan, maailman navassa. Vaikka joku Nieminen kuulemma aikoinaan Atlantan (maailman suurimmalla) lentokentällä totesi, ettei Padasjoki taida sittenkään olla maailman napa ;)

   Poista