lauantai 16. helmikuuta 2013

Stockholm, Tukholmani




Juhuuuu!
Meillä on neljä lasta. Kaikki leikkii kukkuuleikkiä, koska nuorimmainen on just siinä iässä kun se on älyn huvillista - mennä vaikka takan taa piiloon ja huutaa "juhuu" ja tulla piilosta ja sanoa "kukkuu". Kukkuumies nukkuu nyt ja mä nautin kun mieheni nauttii kun mä kuvaan ja uppoudun bloggaamaan (enkä pyytele apua häneltä tyyliin "tekisitkö lumityöt, kävisitkö kaupassa, kai teet illallisen????). Eli siis mä rentoudun näin ja kaikki taakat arjen velvollisuuksista, jotka vielä aamusta painoi (vaikka ON LOMA) katoaa taivaan tuuliin tässä. No niin, moi vaan siis. Yläkuvissa uusi taikinakulhoni, outspouts miten ihana!!!!




Kävi niin säkä. Sain tosi kivan Tukholmakaverin, joka oli kai yhtä kiinnostunut ravaamaan sisustusliikkeissä kuin mä (tapahtuu harvoin lasteni kanssa :)). Nähtiin siisti ja mustalla uudistunut GranitSyster Lycklig <3Bruka Design sekä muutamia muita matkan varrelle sattuneita puoteja, kirppis, Åhlenssistakin pieni osa. Tuuletti tuo matka mua kyllä. Musta leipäkori muutti Suomeen sieltä ja se kulho ihanainen.



Tykkään niin mustasta, valkoisesta ja harmaasta sisustuksessa. Ne on niin pysyviä neutraaleja. On kumminkin nautinto neuloa väreillä, pipo Tyttärelle syntyi anopin neuleidealla, jossa neulotaan kaksi oikein, kaksi nurin ja noin neljän kerroksen välein neulotaan oikeat yhteen ja lisätään langankierrolla. Anoppi tekee vaan vielä hienommin. Alareunaan virkkasin aavistuksen tummemmalla kantin. Tuubihuivi on myös tulosta värien kanssa pelaamisen tarpeesta, neuloin niin leveänä, että taitoin sitten kaksin kerroin valmiina. Nää sopii Tyttärelle niin. Pipossa on myös vuori elefanttikankaasta alias pieneksi jääneestä hennesin paidasta.





Paras pikaruokareseptisi? Mulla on tää tomaattikeitto. Kattila laitetaan levylle kuumenemaan täysille, kaadetaan paseerattua tomaattia tarvittava määrä, smetanaa tai tuorejuustoa noin kymmenesosa, vähintään kolme valkosipulinkynttä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Ja halutessa chiliä. Tarjoillaan ehdottomasti tollasesta Bloomingvillen kiposta :) Kantsiskohan sunkin ehkä käydä Moko Marketissa Helsingissä, se on inspirerande. Siellä myydään noiden kulhojen lisäksi kaikkea just niin pyörryttävän kaunista. Siellä pitää vaan muistaa ettei rahaa ole tarpeeksi, pitää tyytyä siihen että ihailu on ilmaista - ja haaveita tarvitaan. Tavallaan se ihastuttais mustavalkoisessa maailmassakin...




 Mutta nyt virkkaamaan. Millä mä muuten perustelen Joonalle nää hillittömät kudekokoelmat? Helmeä loppukuuta Sulle ja näkemisiin! Jätä se pikaruokareseptisi kommenttiosastoon, kiitos!

8 kommenttia:

  1. Et niin millään. Kyllä se on vaan virkattava kokoelmat pois :)
    Tukholmasta näköjään löytyy paljon muutakin, kuin Gamlastan ja Sergelin torin kulmat. Mitkä mieltsin kivat kaupat!

    Käykö pikaruokareseptiksi tosi pikainen Rainbow sosekeitto sulatettuna? Tai pinaattiletut..

    VastaaPoista
  2. Kaunista!
    Mä olen virkkaamassa juuttinarusta... odottaa vaan inspistä, eikä ole kovin lempeää käsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja. Olen kans ihottumaa saanu kun olen yrittänyt virkkaa hamppua tai juuttia. Tuli mieleen ehdottaa sulle uutta harrastusta, punontaa esim kirjasta Purjelaivakauden köysimatot tai joku muu. En oikein hyvää ohjetta löytänyt netistä, mutta tosiaan sopii paremmin karkeille materiaaleille tuo punominen.

      Poista
  3. Mä niin kiitän sua taas kerran Eeva. Mulle ei olis tullut, ei ikinä, nää pinaattiletut mieleenkään :)))) Ja mitä oliko siellä joku Sergelin torikin? Mulla meni se ohi. Laita sun blogiin kuvaus siitä. Kuulostaa mahtavalta.

    VastaaPoista
  4. Tais mun aikasempi kommentti hävitä jonnekki bittiavaruuteen kun yritin puhelimella kommentoida:D. Meillä syödään vihannessosekeittoa, jääkaapin alalokerosta vaan kaikki kuorittuna kattilaan ja sekaan koskenlaskijaa ja sauvasekottimella surrrurr. Tulee ihan sika hyvää, päälle voi paistaa vähän pekonia tai krutonkeja. Vaikka en tiiä onks tää niin pika, mut ainaki sellanen et ku kaapissa ei oo muka mitään ruokaa, niin tähän löytyy ainekset, lähes aina.

    Mä taidan tyytyy tähän meidän mini Åhlenssiin sun muihin ja haaveilla Tukholman reissusta. Kivan jutun oot rustannu:).

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkeästä mulle uudesta ideasta laittaa koskenlaskijaa. Olen tiukasti pitänyt sitä vain kalakeiton liemen maustajana :) Hyvä tyytyy omaan ostariin suurimman osan elämäänsä!! Saa olla usein onnellinen silloin.

    VastaaPoista
  6. Sosekeitto täälläkin arkipikaruokaa - valmiista juures/kasvissoseista tehtynä tosi helppo ja nopea. Niitä löytyy hyvät valikoimat erilaisia hevi-osastolta ainakin hyvin varustelluista ruokakaupoista ;)

    VastaaPoista
  7. Kyllä kiitos Heidi. Tyhmänä yrittää säästää ja kuoria muka joka porkkanan itse :)

    VastaaPoista