perjantai 1. maaliskuuta 2013

Unelmakampaus ja muita pyörylöitä
Hiihtolomalla poikettiin mummolassa, laskettiin mäkeä ja mä jopa hiihdin, pienimuotoisesti, Gumbölen kartanon peltojen idyllisessä hiljaisuudessa. Perjantaina polskuteltiin uimahallissa, jossa Tytär huomasi ihanan kampauksen yhdellä pikkutytöllä. Sen oli varmasti joku ammattilainen letittänyt oikein ajan kanssa, ehkä 20 lettiä rinnakkain. Lupasin tehdä kotona parhaani ja sainkin viisi ranskanlettiä vieretysten Tyttärelle. Aika afrot kummiskin vaikken jaksanut tehdä jakauksia millilleen :) 

Haaveilen aina vaan valkoisesta lattiasta. Ja virkatuista pyöreistä matoista, mustanharmaista ja hieman vaaleammista. Koti ja keittiö -lehdessä oli oikein inspiroiva juttu.  

Koti ja keittiö 1-2/2013
 Samassa lehdessä oli myös taas kerran niin suloisen valkoisia lastenhuoneita että. Meidän lapset vaan tykkää niin väreistä, punaisesta, vihreästä, keltsusta. Pinkistä puhumattakaan. Mä en sisusta siellä liikaa. Sanotaanko että mä yritän pysyä hallin puolella... Ja toisaalta kyllähän mäkin tykkään väreistäkin. Mutta katso noita kuvia, kaunista on. Just toi lautalattiakin niin ihanan vaalee.


Koti ja keittiö 1-2/2013


Koti ja keittiö 1-2/2013
 Oi herttinen noita ristikkoikkunoita. Amerikan itärannikolla ne osaa!!! Just tollaset pikkuruutuset olis justiinsakin niin tosi söpöt, niin ihanaa kun voi ainakin haaveilla niistä. Toisaalta haluan myös olla kiitollinen, että meilläkin on tönö ja vielä valkonen ja niin - en mä voi laittaa tähän etten pesis noita mielellään kun mä pesisin just tollasia ikkunoita tosi mielellään. Mut et jos vaiks leikkimökki tehtäis ja siihen. Kierrätyskeskuksesta tai mistä sais valmiita halvalla? Mustaksi maalais mökin ja sitten valkoiset ikkunat ja mudanharmaat ikkunanympäryslaudat. Sinne vois kuppikakkukekkerit vaikka hiekasta vääntää!

Myresjöhus-mainos Home&Countryssa 4/2012Mummolassa on uskomattomat viljelmät. Tarkoitan, että mummo lahjoo meitä aina kaikilla herkuilla. Hiihtolomareissulla saatiin kilokaupalla ruusukaalia. Nam! Voita vaan surutta kiehautettujen kukintojen päälle ja - suuhun. Ja entä tää esteettisyys näissä vitamiinipommeissa? Mun makuun osuu ihan täysin, nää on Pretty Ugly Food. Keväisiä, vihreitä, pyöreitä ja pulleita. Lasten mielestä tosin vain Ugly :) 
 Soukassa Espoossa on mahtava puoti, Menita. Rupsahtaneessa ostarissa tosin sijaitsee, mutta myy hyvää tavaraa. Pirkanmaan kotityön herkullisia täysvillalankoja, matonkuteita hyvin edullisesti (neljänneshintaan jos vertaa Kodin1:seen) sekä Kaffe Fassetin kankaita. Värejä ja kuoseja, joiden äärellä mun on hirveän vaikea esittää masentunutta, mä olen niin huipulla vaan kun niitä katson. Niistä vois ommella kasseja, tyynyjä, tilkkutöitä, tyttöjen mekkoja, kännykoteloita, tuolihuppuja, verhoja, viiriköynnöksiä, mitä vaan. Pyjamanpöksyt omalle ukolle. Tykkään siitä kaupasta, kyllä.


Sieltä joku aika sitten hain noita eri sävyisiä harmaita ja nyt on kaksi mattoa vaiheessa. Kuvion keksin itse ja tässä ohje jos haluat tehdä samanlaisen. (Mutta. Kaikin mokomin tee omasta päästä, kokeilet rohkeasti muodostaa pintaa silmukoin vahtien, että työ ei käänny kireästi kupiksi eikä myöskään mene aalloille liiasta silmukkamäärästä).


 NupuriSofian matto
1. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 12 ketjusilmukkaa. Kiinnitä ympyräksi piilosilmukalla.
2. Virkkaa 4 ketjusilmukkaa ja puolipylväs renkaaseen. Tee 1 ketjusilmukka. *Virkkaa puolipylväs ja ketjusilmukka.* Toista tähdellä merkitty 10 kertaa. Kiinnitä ketjusilmukkajonon kolmanteen silmukkaan ympyräksi.
3. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, 2 puolipylvästä ja 2 ketjusilmukkaa. *Virkkaa 3 puolipylvästä ja 2 ketjusilmukkaa.* Toista tähdellä merkitty 11 kertaa. Kiinnitä piilosilmukalla ympyräksi.
4. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, 2 puolipylvästä ja 3 ketjusilmukkaa. *Virkkaa 3 puolipylvästä ja 3 ketjusilmukkaa.* Toista 11 kertaa. Kiinnitä piilosilmukalla ympyräksi.
5. Virkkaa 2 piilosilmukkaa päästäksesi edellisen kerroksen ketjusilmukkakaaren kohdalle. *Virkkaa 5 puolipylvästä ka 1 ketjusilmukka. * Toista tähdellä merkitty 11 kertaa ja kiinnitä piilosilmukalla ympyräksi.
6. Virkkaa puolipylväitä. Tee lisäys joka seitsemänteen silmukkaan.
7. Virkkaa puolipylväitä. Tee lisäys joka kahdeksanteen.
8. Virkkaa puolipylväitä. Tarkista lattialla, että mattosi pysyy tasaisena ja tasomaisena. Tee lisäys noin joka kymmenenteen.
9. Virkkaa niin montakerrosta kuin haluat saavuttaaksesi sopivan koon. Reunaan voit tehdä pykäpitsiä esim. virkkaamalla toiseen edellisen kerroksen silmukkaan 6 puolipylvästä ja tekemällä piilosilmukan siitä kolmanteen silmukkaan. Sitä toistat kerroksen loppuun.

Toivottavasti ohjeesta tajuu. Otan lähiaikoina kuvia valmiista matoista ja toimitan tänne blogiini. Niistä näätte sit sen reunankin, samanlaisen kuin Koti ja keittiö -lehden matoissa.

Aivan ihana tuo Brukan keittiöpyyhe tuossa alakuvassa. Olis kiva oppia tekemään pitsimatto, jossa olis tuollainen kuvio kuin kankaan ympyrämuodostelmassa. Kuka osais niin tekee ja toimittaa ohjeen miullekkii, kiitos.

Hyvää yötä! M.


12 kommenttia:

 1. Kaunista ja herkullista tuo ruusukaali.
  Mitä seuraavaksi kokkaat? Maistiaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaankin törmäilty niin että. Kokkailenhan mä, kohta mitä tahansa kun Paa ei kelpuuta kun on kuumeessa aina vaan. Lääkärissä käytiin ja ei mitään löytyny... Jatketaan tästä kipulääkkeen avulla. Tervetuloa maistelemaan ensi viikolla, eiköhän toivuta..

   Poista
 2. Tuli niin kova virkkausinto, mut kuka antaisi mulle vähän aikaa ja kärsivällisyyttä virkkaamiseen? Matto olis niin kiva tehdä ite :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kans maton virkkuu tekeillä.

  Vilkaise näiden sukkien mallipiirrosta http://www.ravelry.com/patterns/library/heijastuksia Ruutuvirkkauksella vois onnistua jonkinlainen matto jossa olisi jotain samaa kuin tuossa kankaassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OO vau Minna!
   Kävin katsastamassa! Todella inspiroivat sukat!!!
   Mä voisin virkkaa neliönä tosiaan ruutuvirkkauksella yhden pyörylän :)
   Kiitos kun näit vaivan etsiä ohjeen mulle, oikeesti pelasti päiväni. Tuuhan kahville käymään! Liveosoitteeseen...

   Poista
  2. Olin lukenut tän sun jutun ja kun seikkailin blogistaniassa ja näin nuo sukat, tuli mieleen, että pitääpä vinkata sullekin.

   Poista
  3. Kiitos tosta blogistaniavinkistä myös!

   Poista
 4. btw tuo ihana valk koti k&k numerosta löytyy blogspotin osoitteesta anskus kammare ellei jutussa mainittu? on yks suosikeistani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo vau, enpä edes huomannut, kiitos. Luen liikaa vaan kuvia enkä tekstii :+

   Poista
 5. Hei, ne on nuo lastenkamarikuvat hyvin Photoshopattuja ;) Todellisuudessa siellä on riemunkirjavaa. Legot, barbit hilemekkoineen ja ihan tavalliset pikku autot sikin sokin. Hyvinkin värikästä. Mutta lapsethan tykkää väreistä! Ja siinä on vaan äidinkin tykättävä tai jaksettava olla siellä koko ajan asettelemassa kaikki kauniit hillityt tavarat sievästi järjestykseen.

  Värikästä iltaa sinne teidänkin torppaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele niin ja jopa ilman maksettua ohjelmaa :) Päivä aineskii oli niin värikäs museon hehkeiden japanilaisteosten äärellä. Ilta meni pullonpyöritystä leikkien - vitsi miten hauskaa omien pentuin kanssa voi olla.

   Poista