torstai 8. marraskuuta 2012

Antibesin terveiset


Bonjour!

Poikettiin Ranskan rivieralla, Joona, Paavo ja mä. Ihanat mummo ja pappa hoiti muita sen aikaa. Välimeren rannalle jouduimme Joonan työn takia, eikä se nyt tietenkään pelkästään kamalaa ollut... Välimerta en muistaakseni ennen ollut nähnytkään, enkä kovin usein missään niin aavaa ulappaa kuin tuolla Nizzassa ja viereisessä Antibesin kaupungissa.  Lämmintä oli lähes 20 astetta, mutta erittäin tuulista, paikallisilla oli turkkejakin yllään. Aurinko lämmitti päivällä, mutta illat olivat yhtä pitkiä ja pimeitä kuin Suomessakin. Ranskaan ehkä liiti etukäteen joitakin stereotypioita, osittain ne oli tottakin. Porukka kulki patongit kainalossa kaduilla, rouvat olivat erittäin hyvin pukeutuneita, vanhat papparaiset pelasivat petanqueta puistoissa - oikeesti jopa 20 ukkoa ryhmässä ja pelasivat ja pajattivat. En tiedä mitä suomalaismiehet tekee vanhana, muttei ne ny ainakaan puistoon mee leikkimään. Mut miks ei menis?

Puksipuukoristeen saimme Irjalta, joka oli sen ihan itse värkännyt ja suunnitellut, söpö kuin mikä, kiitos siitä!  Talviajan alettua viritin valoja ikkunoihin ja jo jouluisiakin tähtiä ja sydämiä, eihän ensimmäiseen adventiin nyt enää oo montaa viikkoa...

Viikkoa hyvää teille!
M.


6 kommenttia:

 1. riviera kuulostaa aika mainiolta tässä kohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kiitos Karoliina, kyllä. Olen niin innoissani taas pyykin viikkauksesta ja lattialistojen päällisten pesusta... Ja siitä, että on leikkuulaudat ja kulhot ja kipot, omat. Koti-ihminen oon. Muttei kodin arvoa useinkaan käsitä ennenkuin on poissa sieltä...

   Poista
 2. Menee ne vanhat suomalaismiehetkin puistoon leikkimään. Helsingissä esimerkiksi Eiran shakkipuisto on aurinkoisina päivinä ihan vääränään oloneuvoksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, liian korvessa asutaan Suomessa, ei täälpäin kato puistoja oo. Porukka täällä Nuppulassa poimii sieniä yksinään metsäpolkujen pientareilta. Tai laahustaa pari metriä sauvakävelevän puolison perässä!

   Poista
 3. Kun me asuttiin lappeenrannassa, siinä meidän talon viereisellä kentällä kävi aina porukka pappoja pelaamassa petankkia. Supi suomalaiseen tapaan tuulipuvut tiukasti päällä ja meitä hieman huvitti. Eihän se tosiaan niin tavallista ole täällä pohjolassa. Mutta saisi kyllä mun puolesta enemmän näkyä sellaisia vaariporukoita:). Kiva reissu varmaan ollut ja ihana tuo koriste ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Ja onnea onnea vauvalle ja koko prinsessaperheelle :)

   Poista