torstai 2. elokuuta 2012

Kasvimaalta lähiruokaa, superfoodia, onnistumisen riemua



Kannatti kääntää multa toukokuun puolivälissä ja ujuttaa multiin 24 perunaa ja satoja siemensipuleita sekä kahdenlaisia herneitä. Uusia perunoita olemme syöneet joka aterialla, yksi peruna kun kasvattaa ihan itsestään noin 10 mukulaa ympärilleen. Sipulin viljelyä en ole aiemmin kokeillut, tänä kesänä olen huomannut ettei siinäkään mitään ihmeellistä ole. Vain kastelua sisko, kastelua vain.

Osa herneistä oli palkohernettä, se kypsyi nopeammin, siitä syödään koko palko. Herneet pullean palon sisällä ovat pieniä. Parhaillaan kypsyy ydinherne, siitä syödään ydin eli valtavat herkulliset herneet. Palko on kuivakka ja ei niin makea kuin palkoherneellä.







Kesäkurpitsantaimia kokeilin myös kasvattaa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aloitin huhtikuussa taimikasvatuksen ikkunapöydällä ja kaikki siemenet iti. Jouduin laittamaan osan taimista pois kun en osannut antaa niitä eli en muistanut markkinoida niitä eikä kerjääjiä tullut ovelle. Tulkaa ensi keväänä! Kesäkuussa laitoin taimet maahan kasvimaalle ja ne alkoi kukkia heinäkuussa. Ensimmäiset valmiit kesäkurpitsat poimin maanantaina ja veinkin toisen tuliaisiksi veljeni perheelle. Itse kasvatettu kurpitsa tuntuu ihmeelliseltä. Paljon uskomattomammalta kuin itse neulottu sukka tai virkattu kori. Ehkä mä vielä opiskelen tätä viheralaa, se sytyttää. Kesäkurpitsa oli lohkeavan mehevä, aivan makoisa kesäherkku sellaisenaan paloiteltuna. Paavon herkkua myös.





4 kommenttia:

  1. Ihanat lähiruoat teillä, kyllä kelpaa herkutella itse kasvatetuilla kesän antimilla! :)

    VastaaPoista
  2. Vai on toisellakin ex Haagan ämmällä blogi :D

    Kivoja juttuja olet tänne kirjoitellut ja kuvat ovat aivan ihania.

    VastaaPoista