tiistai 8. huhtikuuta 2014

Yhteishyvän aubergiiniresepti



Hello everybody!

Taisin luvata tään herkullisen reseptin teille. Ehkä te kaikki jo huomasitte tän ohjeen pari vuotta sitten Yhteishyvälehdessä, jossa useasti on hyviä ruokaohjeita. Teittekin tätä jo ehkä, mutta jos ette. Niin maista ihmeessä munakoisoa tällä reseptillä! Sain tätä gourmetherkkua ekan kerran veljelläni, jonka emäntä loihtii useimmiten ne kaikkein trendikkäimmät tarjottavat, viime synttäreillä oli Kinuskikissan tajuttoman hyvää vaahtokarkkikakkua. Klikkaa sinne ja vaihda vaahtokarkit vielä valkovaaleanpunavihreisiin, niin saat myös herkullisen pistaasin sävyn täytteeseen. Sitten mä silloin tällöin liidän siivellä ja väkerrän näitä munakoisoherkkuja ensiluokkaisille vieraillemme. Joskus itsekkäästi ihan vain itselleni ja nuorimmalle, ennakkoluulottomalle pojallemme. Oikeesti hänen asenteessa on oppimista! Juu, tuun mukaan äiti, minne vaan. Otan, maistan, haluan. Noin kiinnostunut seikkailumieli katoaa helposti pikku hiljaa tässä elämässä, kun kokemuksia karttuu ja maistaa doctopepperiä tms. Ei välitäkään ihan kaikkeen lähteä mukaan. No hienoa sekin, välttämätöntä.


No niin. Osta munakoiso. Aseta se päiväksi keittiön sivupöydälle ja katsele sitä. Niin kaunis se on. Pese se sitten vedellä ja viipaloi alle puolen sentin levyisiksi siivuiksi. Ripottele pinnalle suolaa, yhteensä noin teelusikallinen per munakoiso.





Anna munakoisosiivujen 
itkeä rauhassa reilut puoli tuntia, itku puhdistaa. 
Makaa itse leposohvalla tai auringossa mikäli sää sallii. 
Kuivaa karvaat "hikikarpalot" talouspaperilla. Sekoita söpössä kulhossa 

n. 1 dl oliiviöljyä
2 tl pizzamaustetta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
sekä ripaus suolaa
ja mustapippuria.

Levitä mausteöljy lusikan avulla siivuille, jotka on aseteltu leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia.



Ota pellit uunista ja 
asettele halloumisiivuja ja tomaattiviipaleita kahden munakoisoviipaleen väliin. 
Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Halutessasi ja jos sattuu olemaan niin basilikan lehdet sopii väliin myös ja ne kuului alkuperäiseen Yhteishyvän ohjeeseen. Mulla ei niitä viimeksi "sattunut" olemaan joten tein ilman ja älyttömän hyvää se silti taas oli!

Pian lähdetään uimaan! Kyllä uiminen on ihanaa! Ja kylpeminen. Vesi on hoitava ja virkistävä elementti mun mielestä. Jos jotain oikein kaunista haluat nähdä niin käväisepä Pinterest-sivuillani. Esimerkiksi gardeningotsikon alla.

Hyvää ja kaunista alkanutta viikkoa kaikille!


8 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla! Mulla munakoiso on jäänyt väin moussaka kokeiluun. Kuulostaa hyvältä, söittekö jotain noiden kanssa? Vitsi sä oot kyllä aika taiteilijatyyppi, oon aina ihaillu sun kykyä tehä kaikkea nättiä. Toi sun pinterest-tili on kyllä ihan sun näkönen:).

    VastaaPoista
  2. Moussaka on kanssa tosi hyvää kyllä. Tuon halloumimunakoisopaistoksen kanssa on syöty salaattia, pastaa, mitä milloinkin. Kakkua. Kiva kuulla tollasia kehuja. Kiitos! Yritän pitää jalat maassa. Pinterest on niin ihana leikkikenttä, kun voi valkata valtavasta virrasta parhaudet!

    VastaaPoista
  3. Sulla on tosi hauska tyyli kirjoittaa. Hauskin resepti,mitä olen ikinä lukenut:D Ja teillä on kaunista. Anne

    VastaaPoista
  4. Tosi paljon kiitoksia, Anne Anonyymi!
    Kauneus, se on katsojan silmissä, se.
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Niin, niin. OSTA munakoiso. Katsos kun kaupat on pullollaan niitä. Sieltä vaan nappaat mukaas. Maistuukin varmaan paremmalta kuin itse (k)itketty. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkalleen näin. Itse itketty. Mist sä keksit nää?<3

      Poista
  6. Hei, mulla on sulle haaste! Kurkkaa mun blogista.

    VastaaPoista