torstai 27. maaliskuuta 2014

Lempeä leskenlehti


Arvoisat kuulijat,
hyvät naiset ja herrat.

Tänään näin iltakävelyllä kevään ensimmäisen lyhyen leskenlehtiveitikan. Olivat siskoineen ilman takkia ojan reunalla! Yritän meidän pieniä vielä pukea ja vaatia pusakkaa päälle vaikka lämminhän siellä juostessa on. Mutta kun aamusta vielä tänäänkin miinus kaksi, niin ei ihan Floridatyyliin voi ulos lähteä. Tuon ihanan tähtimagneetin, hamahelmitaideteoksen, sain ystävänpäivänä ihanalta Väripisaran tädiltä. 
On upea ja miten vielä sattuikin niin södesti, että on mustavalkoraidallinen! Tykkään ihan paljosti tuosta tähdestä ja tähtihenkilöstä.Kaikki irtain on nyt aika lailla yläkerrassa, vielä pitäis ponnistaa nää mööpelit ylös ja ulos että pääsis maalaamaan lattiaa. Valkoiseksi juu, oikein kuulit! Ihan paras värihän se on. Toiveiden täyttymys. Kun niinhän se on että ilo järjestetään itse itselleen. Mua tässä asiassa kyllä taas mieheni suuresti auttaa. Että harvaa asiaa tässä ilman siunausta olis ikinä saanut.

Mä aloin ykskaks virkata raidallista, pyöreää mattoa.


talo&koti 2/2014

Aika ihana tunnelma tuossa penkojaisista löydetyssä talo&kodissa. Medaljonkituoli valkoisella patinalla, oih. Hempeän vaaleanpunaisia ylivuotisia pelargoneja. Valoa ja varjoa. Vanhaa ja käytettyä, elänyttä ja elävää. Hiukan erikoinen lamppu kyllä ja liikaa kuivaneita hortensiankukintoja...

Mä jaan ensi kerralla parhaan munakoisoreseptini. Sen verran jo siitä kerron, että siihen tulee myös halloumia, yrttejä ja tomaatteja. Sen tuoksu kun tulvii uunista, tietää että kaikki vaiheet ovat olleet tarpeen ja kaikki on niinkuin pitääkin.Pikku hiljaa hyvästit oranssille tammiparketille. Ole kuinka klassinen haluat. Mikäli minusta riippuu niin nyt riittää. Mä odotan innolla sitä ihmeellistä hetkeä jos ja kun näen omin silmin, että tuo lattia muuttuu valkoiseksi. Elämä on ihmiselle sentä hyvää aikaa.

 Tuon matkalaukun mä haluaisin oppia avaamaan. Ostin sen Josefiinan aitasta Lohjan kupeesta viime kesänä ja pakkasin sinne lankoja ja kuka ties sinistä suklaata ja nyt en saa sitä auki. Kaameeta. Sen muistan että myyjä avasi sen ilman avainta ja mäkin osasin avata kerran. Dementiaa ei ole mulla diagnosoitu. Onko kokemusta tällasten ongelmien ratkomisesta? Jätä vähäinenkin vinkkisi kommenttiosastoon, kiitos! Kyllä minä niin mieleni pahoitan, jollei se pian aukene!

Ja kiitos kiitos kaikista ihanista kommenteista, joista saan iloa tuhottomasti ja jotka on parasta bloggaamisessa!!!

Hyvää yötä!
Kiitos käynnistä!
M.


15 kommenttia:

 1. Saiskohan noita nuppeja mis on avaimenreiät ni vedettyä ulkoreunoihin päin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiitos! Sesam aukeni! Ei ollu suklaata siellä, mutta iso kasa lasten kuvakirjoja. Ja sitä villalankaa.

   Poista
 2. Onnea lattianmaalaukseen....hionta siinä ikävin homma on ja tietty kuivumista oottelu...mutta kyllä kannaattaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huomaa tuon kokemuksen syvän rintaäänen. Kiitos!

   Poista
 3. Ihan hengästyttää toi sun hyväntuulisen energian määrä! Lähetä tänne vähän! :-D
  maamo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oi että, kiitän :-) Pitäsköhän sun toimittaa ensin osoite niin kyllä mää jotain voin postittaa! Onko sun ukolla mieheni numeroo.. Joko teiltä lumiukot on sulanu?

   Poista
  2. Heh, miten meinaat sen energian pakata? No toivotaan että sitä siirtyy näin bloginkin välityksellä... Ei näy enää lumiukkoja täälläkään, tulppaanit nousee kukkapenkissä.

   Poista
 4. Rakas M , ajattelin, että oikein kädestä pitäen neuvon kuinka tuommoinen lukko aukaistaan, mutta nythän ei tarvitse. Samanmoinen täällä autotallissa odottelee aikoja parempia...
  Tuota lattiaa sitä sitten ootellaan...jos vaikka saisi itelleen jotain innostusta!!
  Se sohva kun eelleen oottelee maalia...kuulemisiin...H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sullakin!! Hyvä maku sulla. Kattelet vaan omia laattioitas siellä ja kiität kaikesta onnestas ja siitäkin että tulee päivä ettet VOI OLLA maalaamatta. Mä uskon niin. Vähä ihanaa sitte!!!

   Poista
 5. Oih aika fantsuja juttuja sulla taas. Oli kiva ehtiä käymään täällä pitkästä aikaa! Ihana vanha salkku, niin kustavilainen!!! :D Heh heh, vieläkin naurattaa illan stailaukset penkoiluissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitti!!! No kyllä samoin. Ei sulle kanssa kovin liikoja oo järkeä annettu. Mutta mitäs sillä tekiskään kun voi SISUSTAA. Kyläpaikoissa sitä on vielä niinkuin rennompi ku himassa.

   Poista
 6. Ihana blogi sinulla! Oon niin kade teidän maalausprojektista! Mäkin "yllättäen" haluaisin vaalean lattian, mutta täytyy odottaa seuraavaan kotiin. Mies vähän vastustaa, mutta tästä unelmasta en luovu! :) No tällä hetkellä lohduttaudun keittiön lattialla ( ainoa valkoinen täällä) ja nautiskelen muiden kuvista. Jään innolla odottamaan lopputulosta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Sulla vasta onkin. Kaikki aikanaan. Mä oon kymmenen vuotta hieronu tätä asiaa..

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kun joleskenlehtiä pukkaa. Täällä vielä odotellaan... Noi vanhat laukut on ihania, mullekki on niitä kertyny, olisko kolme tuolla kaapin päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ennemmin kuin uskotkaan niin jo sielläkin on kesä! Tosin lyhyt ja vähäluminen tai kuinka se meni ;-) Mitä matkalaukkuihin tulee niin on ne käytännöllisiä kanssa. Varsinkin nyt kun osaan avatakin..

   Poista