maanantai 9. joulukuuta 2013

PiparkakkutaloSuomalaiset ovat perinteisesti aloittaneet joulukiireensä Annanpäivänä. Tänään se on! Onnea kaikki Annat! Mulle kävi niin, että innostuin kokeilemaan leikata pakastepipperskataikinasta talon seinät ja katon ja vielä markin ja paistamisen jälkeen niistä pystys kasaamaan oikean piparitalon, juhuuuu, otroligt. Minen oo ennen tehnyt mutta tästä se alkaa. Vois tehdä lautashyllyn tai reen tai oikeestaan ihan minkä vaan. Vähänkö siistiä muovailua! Pienet palovammathan siinä sai sormiin kuumasta sokerista. Saihan siinä. Mutta kyllähän ne paranee.

Monta kuvaa tästä joulutupasesta vois laittaa?

Mä tykkään tähdistä ihan älyttömästi.
Tuikkivista, taivaallisista,
ja ihanista ihmisistä.
Yhden suuren risutähden tein ulkoseinään. Sisällä meillä ei oikein ole seinällä tilaa. Kun meillä yhä on suuret ikkunat ja paljon kaappeja.


 Kotivinkin joululehdestä on nää loput kuvat. Kuvat on mua inspiroineet! Ihania juttuja! Saispa omaan kotiin saman fiiliksen kuin taitava TineK. Vähänkö kiva oli nähdä kuvia sen taiturin kotoa. Aika musta joulu heillä kyllä. Mutta mukava ihailla toisella. Tässä nyt vaan ei ole kaikkia kuvia mukana, mutta katsokaa siitä Kotivinkistä :)
Niin nää askarteluohjeet eivät oo TineK:ta vaan ihan kotivinkkiläisten ideoita. Tuollasia palloja koklasinkin yhden tehdä ja siitä kolmasluokkalaiset innostui, mutta mulla ei ole vielä kotona sitä mallia. Hauskaa kierrätyspaperin uusiokäyttöä tuo on: Leikkaa viisi samankokoista ympyrää esim juomalasin avulla piirrettyä viivaa pitkin. Piirrä halkaisija ja ompele koneella sitä myöten. Palloja voi ommella putkeenkin, kuten kuvassa tai pallon yksittäisenä ja ripustaa vaikka helmen vielä koristamaan entisestään koristusta.


No niin, nyt TineK:n portaalla. Halkokorikin yhtä nätti kuin kuusikori eräällä ystävälläni!
The End.
Hyvät yöt.

Toivottavasti nähdään joulujuhlissa!
M.

P.S. Luin tänään jostain blogista, servetistä hyvän:
EAT
more
of what
makes
YOU 
happy.

Pettämätön neuvo, kun sen tajuu.

5 kommenttia:

  1. TineK:lla on kyllä upea koti, luin kans jotain juttua joku aika jostakin :) Pettämätön neuvo oli kyllä!

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia sulla! Kävin kurkkaamas blogissasi piiiiiitkästä aikaa. Teil on niin TineK:n joulutunnelma siellä :-)

    VastaaPoista
  3. Pehmeitä kuvia, pehmeillä väreillä !

    VastaaPoista