maanantai 14. lokakuuta 2013

Kesän viimeiset kesäkurpitsat


Hyvää iltaa!

Pari viikkoa sitten tuli jo se ensimmäinen pakkasyö. Pakko kerätä koko mahtava sato parempiin suihin... Oikeesti marjojahan kyllä saimme, mutta kesäkurpitsat on tässä. Ehkä liian lähellä roihunneet auringonkukat veivät kaiken energian mitä mullassa oli. Mutta kylhän nää nyt tähän päivään asti riitti, joten kiitollisella mielellä ollaan ja onneksi tuota sapuskaa saa nykyään kaupastakin. Ja huomisella on murhe itsestään. Ihan eri asia on kumminkin syödä oman työn tuloksia, kuten kaikki tarhurit tietävät. Ehkä mä vähä pollee oon?

Ruusut teki uutta nuppua ihan näihin asti, nyt vieläkin kukkivat uhmaten talven tuloa. Ja entäs nää viime syksynä istutetut pikkuhortensiat, aivan suloisen söpöläisiä. Melkein yhtä kauniita kuin meidän pieni tytön tylleröinen, joka on kyllä ihan parasta metsäretkiseuraa. Käpöttelee köpöttelee ehdottomasti edellä ja höpöttää herkeämättä. Kerrankin äite kuuntelee vain häntä (ja tikan koputusta korkealla lepän latvassa). Hän kun on oppinut eskarissa monta hauskaa laulua ja kertomusta ja tykkää kertoa ne kaikki mulle ja mäkin ihan innostun sitten kuulemaan niistä. Ja unohdan hetkeksi että pitäis wilkaista wilmaa, puhtaaksikirjoittaa ompeluohje, silittää puolison paidat, poistaa pieniksi jääneet vaatteet lasten hyllyistä, pestä ikkunat ja raastaa porkkanoita.

Sulle parasta lokakuuta ikinä!
Syyslomaa sylikkäin!
M.

P.S. Kaunopunahatut on nyt mustia. Oikeesti muutoin vielä muodossaan ylväästi päät pystyssä.


6 kommenttia:

 1. Ihanat kesäkurpitsat ja ihanasti kirjoitit!
  Syyslomaa sylikkäin =)
  Kuullaan ja tuuhan sä tännepäin vaihteeks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juu onko mitään parempaa kuin jos on oman perheen saanut?

   Poista
 2. Komeita on kurpitsat, meillä ei tänä vuonna onnistunut ollenkaan!! Ja tuo ihanan herkkä vaaleanpunainen ruusu - hurmaava. Meilläkin ruusu pukkaa vaan uutta nuppua, ihan pöhkö, talvi sieltä tulee. Mites oot suojannut ruusujas talveksi?

  VastaaPoista
 3. Eiköstä vaan olekin. Ihmeellistä, että pienessä siemenessä oli kaikki se tieto, mitä tarvittiin kokonaisiin kurpitsoihin! Ruusuja olen suojannut paksulla multakerroksella, en muutoin. Juurenniskan päällä 15-20 cm multaa on. Ensi keväänä uudet yritykset teilläkin. Ja ehkä teilläkin nyt vähän upee sato tästä kesästä, ulkovuorauspuuhanne.

  VastaaPoista
 4. Upeat kesäkurpitsat ja kuva. Mekin saatiin palstanaapurilta muutamia. Ehkä ensi kesänä itsekin kokeillaan.

  VastaaPoista
 5. Juu kiitos. Hyvä! Kiva oli saada teillä leivän päälle teidän itse hortoilemaa salaattia :)

  VastaaPoista