tiistai 23. huhtikuuta 2013

Viime kesän kauneudestaTervehdys!

Meidän pihasta tuo kuva ei oo, vaan Tanskan Legolandista viime kesänä, kuten seuraavatkin kuvat. Muotopuutarhat on kyllä söpöjä, ounou. Saispa jotain tuosta omaan pihaan. Tuosta noin vain. Muotoonleikatut pensasaidat lyö kyllä kaikki muut aidanteet! Ihania on. 

Niin kiva kun koko kesä on edessä ja saa olla pihalla.  Tässä taas huomaa, että vois olla täysipäiväinen puutarhuri...
Tähän päättyy Legolandin kuvat. Menkää sinne jos teillä on lapsia tai pidätte kauniista puutarhoista. Kun vähintään yhtä paljon siellä on ihmeteltävää molemmissa tapauksissa.


 Meidän pihasta sai viime kesänä ihmeellisen ihania kuvia, alkaa olla piha pikku hiljaa valmiimpi ja valmiimpi "puutarha", vaikka just puitahan meillä ei niin vielä ole isoiksi kasvaneita kun tehtiin avohakkuu rakentamista varten. Onneksi kuitenkin rajoilla kasvaa koivuja ja leppää. Ekat vuodet oli kyllä raksan jälkeen raksaamista puutarhan puolella ja monesti se tuntui etenevän niin hitaasti, niin hitaasti. Ei ollut aikaa, intoa eikä mahdollisuuksia. Mutta alue kerrallaan, taimi kerrallaan. Luonto on siitä ihmeellinen, että se muuttuu ja kasvaa ihan kuin itsestäänkin. Mukava olla nyt tässä vaiheessa. Kiitos tästä omasta pihasta Taivaan Isälle!Puutarhahaaveilua 
ja hyvää loppuviikkoa
toivoo Milla

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja mieletön puutarha!! Mistä toi ihana puistonpenkki on? Siihen sopis yks kukkahattutäti täydellisesti. Mäkin sekosin tänään Terrassa ja ostin alennussiemeniä pussikaupalla.. Mihinköhän ne kaikki mahtuu kasvamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Osaisipa olla aina niin kiitollinen kaikesta tästä, jonka on osaksensa saanut. Tuo maailman södein penkki tuli lahjaksi ihanilta Mäkelöiltä, mieletön. Se on ollut joskus tummanvihreä, ja sitten maalattu valkoiseksi ja siitäkin jo vuosia. On puutarha-antiikkia parhaasta päästä.
   Siemenet mahtuu teidän suloiseen pihapiiriin ihan varmasti, jos ei muuten niin kiipeä seinille. Kuvittele ämpäreitä ja seinätelineitä ynnä muita ripustettuina pitkin poikin ja valumassa sun ihmesekoituksia. Mua kiehtoo tänä vuonna toi sekoilu siemenien kanssa - ettei kaikki olis riveissä, vaan villisti siellä täällä, siis kukat jotka ei tarvii tukikeppejä: malvikki, unikko, kesäharso, pioniunikko, ynnä muut.
   Löysin Pasilan puutarhamessuilta sellasta uuden väristä hajuhernettä, jossa liukuu väri valkoisesta hempeään pinkkiin. Sitä vois kasvattaa vaikka seinät täyteen. Viime vuonna en jaksanu hakea tikapuita, jotta olisin saanut tuettua tarpeeksi ylös pitkin seinää, mutta tänä vuonna on uusi mahdollisuus. Ainakin ruusupapu, jota sitäkin löysin nyt valkoisena jee, kasvaa yli neljämetriseksikin!

   Poista
 2. Taidat olla aikamoinen käsityöläispuutarhuriäiti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meissä on kaikissa monia puolia. Ja samoin kiitos, sä äitinikkaripyöräntekijäkässyihminen :)

   Poista
 3. Sullapas on söpöä:). Tiedätkö, unohdin kertoa että meillä on myös sienten viljely meneillään. Ostettiin kaupasta pari valmista viljelypakkausta, toisesta pitäisi tulla osterivinokkaita ja toisesta ruskeita herkkusieniä. Aika jännää, en tiedä onko suomessa sellasia. Toi legoland, en tiennytkään että siellä on noin kaunista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Waude, sieniä! Olisin ennen tätä iltaa sanonu ettei Suomessa olis ruskeita herkkusieniä, mutta oltiin Helsingissä ja siellä kafeteriassa sai niitä salaattiin. Tai olikohan ne jossain marinadissa ruskettuneita valkoisia? Tarviiks vaan kastella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kastella ja vissiin pitää oikeessa lämpötilassa. Mitä me ei tehty ja eka satsi sieniä kuivu kasaan.

   Poista
  2. Nop mutta ihanan reippaita ootte kun uutta yritätte!!!

   Poista